Skupina Polemic na cestách

27.10.2011 19:22

 

 

Zdá sa, že skupina Polemic sa po lete naplnenom vystúpeniami hlavne na festivaloch na Slovensku pokúša o cestovateľský rekord. Po lete absolvovala T-music Back to School párty po 6 univerzitných mestách Českej republiky. Teraz sa nachádza uprostred turné s názvom Skamarádení, na ktorom spolu s kapelou Sto Zvířat brázdi Českú republiku krížom krážom.

K tomu všetkému počas mesačnej prestávky pred finále 12 dielneho turné si naplánovala koncertný výjazd až na samý okraj Európy v jej ostrovnej časti. Od 9.11.2011 do 12.11.2011 sa predstaví v premiére v Holandsku v meste Den Haag, a zopakuje si úspešné koncerty z roku 2009 v britskom Brightone a Londýne.

Prečo Polemic zvolili časovo náročnejšiu cestu po zemi pred logisticky jednoduchším letom odpovedá za skupinu trúbkár a spevák Petko: ,,Po zážitku z 1.apríla roku 2009, kedy som nestihol počas cesty na letisko včas vystúpiť spolu s klávesákom Pítrom z vlaku a lietadlo do vlasti odletelo bez nás, sme pragmaticky zvolili presun autom…” Cez smiech ostatných členov kapely dodáva:,, Aspoň nám zostala pamiatka v pesničke 1.apríl z posledného albumu Horúce časy, kde sme tento pravdivý a v konečnom účtovaní aj riadne drahý kiks obrátili na žart a zvečnili v pesničke”

Kým v prípade britských koncertných zastávok ide Polemic do známych a overených destinácii a klubov, v Holandsku to bude pre skupinu koncertná premiéra. Spevák Bejzo dodáva: ,,Pri vystúpení v novej krajine a meste je to vždy lotéria, či prídu ľudia a či ich roztancujeme” .
S tým však snáď Polemic problémy mať nebude, veď ich prudko tanečná zmes ska a reggae je na tieto účely ako stvorená.

Program Polemic počas najbližších dní:
27.10. Kralupy nad Vltavou, CZ, KD Vltava
28.10. Jindřichův Hradec, CZ, KC Jitka
29.10. Jihlava, CZ, Dělnický dům
5.11. Bratislava, SK, Atelier Babylon
9.11. Den Haag, NL, Hague Pop Centre
11.11. Brighton, UK, Wievhove
12.11. London, UK, 229 venue

 

info by   www.polemic.sk